fabiana3 mississippi Ed 405991451913255028331000003589904763123362132847n yorick inlakech Channah Persfoto4 sandy

Fabiana Dammers

Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 kan niemand meer om de IJmuidense singer-songwriter Fabiana Dammers heen. De zangeres voltooide vervolgens de Popopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onder andere les kreeg van Anouk en Mathilde Santing. In navolging van 2 EP's, is het debuutalbum van Dammers, onder de titel “The Girl You Love”, in september 2012 verschenen. Naast vele lovende recensies werd het album in de VS opgepikt door singer-songwriter Lori Lieberman (bekend van de wereldhit "Killing me Softly"), waarop zij Fabiana als voorprogramma uitnodigde voor haar tour in begin 2013. In het najaar van 2013 ging Fabiana op tour door Nederland met de Popronde en momenteel tourt ze zelf door het hele land om haar debuutalbum te promoten. De Italiaans-Nederlandse zangeres, die door de media tot ‘het vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Pure songs met inhoud, maar de teneur is zeker niet altijd even zwaar van toon. Folky popsongs ofwel "Fabfolk". Fabiana trad reeds op in voorprogramma’s van o.a. Beth Hart, Sabrina Starke en Van Dik Hout en stond onder andere al in de Melkweg, Paradiso, Het Patronaat, Vondelpark Openluchttheater en op het Folkwoods festival. In eigen regio werd ze al genomineerd voor de Olifant (Cultuurprijs Haarlem en omgeving), als jongst genomineerde ooit en verscheen ze in diverse tijdschriften waaronder in de VIVA 400 als 1 van de succesvolste vrouwen van Nederland.

Meer informatie »

Mister & Mississippi

Wat begon als een schoolproject van de Herman Brood Academie is langzaam aan het uitgroeien tot een band die iets nieuws brengt in Nederland. Duidelijk geïnspireerd door bands als Bon Iver, Fleet foxes en Sigur ros schrijven zij hun eigen nummers. De podium opstelling, de vele instrumenten en de stemmen vormen een belangrijke basis van deze band.

Meer informatie »

Ed Struijlaart

Een paar jaar geleden zegt Ed Struijlaart (1979, Den Haag) z’n baan op en verbrandt al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: Leven van en voor de muziek. Zijn debuutalbum ‘Head, Heart & Hands’ leverde hem airplay op met singles ‘Face Down’ en ‘Anything’. Hij werd genomineerd voor een 3FM Award en stond met zijn band op Concert at SEA, Noorderslag en mocht op tournee met Bløf. Zijn muziek valt te omschrijven als singer/songwriter georiënteerde popmuziek met elektronische invloeden.

Meer informatie »

Port of Call

In een houten hut, net groot genoeg voor een bed en een tafel brouwde Pieter van Vliet zijn eerste teksten. Midden tussen de bomen, mieren en herten werden de nummers goedgekeurd door moeder natuur zelf.

Meer informatie »

Yorick van Norden

Yorick van Norden (1986) is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem. Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk.

Meer informatie »

inlakech

De stijl van inlakech laat zich het beste omschrijven als pop/folk; rauw en sferisch, met een intensiteit die door blijft resoneren lang nadat de muziek is uitgeklonken. Wat telkens weer blijkt is dat inlakech live een onvergetelijke indruk achterlaat. Ze zijn te zien geweest op vele podia en festivals en in huiskamers in het hele land.

Meer informatie »

Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt. De singer-songwriter heeft zich ontwikkeld tot een artiest met een geheel eigen sound. Haar warme, karakteristieke stem, begeleid door melodische composities geven Channah haar kenmerkende stijl, zoals die is terug te horen op haar debuutalbum Syrup & Rain en haar komende E.P en tijdens honderden optredens in binnen- en buitenland. Het album en de EP, met bijdragen van Niels Geusebroek en Sandy Dane, zijn geproduceerd door Huub Reijnders (o.a. Bløf, Krezip en Giovanca).

"Voor mij is muziek emotie. Zelfs al is een liedje geschreven in het Chinees, dan nog moet je als luisteraar voelen waar een liedje over gaat. Dat is wat ik probeer te bereiken in mijn liedjes."

Meer informatie »

Sandy Dane

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat de jonge, enthousiaste zangeres SANDY DANE haar allereerste demo’s op MySpace zette en snel daarna ontdekt werd door componist, producer en A&R manager Tony Cornelissen, die verantwoordelijk was voor hits van o.a. Di-Rect en Do. Hij was gelijk overtuigd van haar vocale talent en bracht haar in contact met Sony BMG waarmee zij in 2010 haar dromerige debuutalbum Beautiful And Ugly met daarop o.a. de radio, - en TV reclamehit ‘Peace, Love & Icecream’ presenteerde. Dit leverde haar onder meer de titel 3FM Serious Talent op.

Meer informatie »

Nieuws

Alle posts in April 2012

Nieuwe website voor Mister and Mississippi

Geplaatst op donderdag 19 april 2012

Sinds enkele dagen is de website van Mister and Mississippi online. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Mister and Mississippi, neem dan een kijkje op hun website, www.misterandmississippi.nl, voor de nieuwste ontwikkelingen, zoals nieuwe muziek en tourinformatie, rondom deze fantastische band!


Nieuw bij HKconcerten!

Geplaatst op donderdag 12 april 2012

Wederom nieuw talent bij HKconcerten! Inge van Calkar en Elle Alpha zijn vanaf nu, via HKconcerten beschikbaar, om bij jou thuis te komen optreden.


HK-artiesten gaan voor "De Grote Prijs"

Geplaatst op woensdag 11 april 2012

Onze HK-artiesten Bernard Gepken en Rogier Pelgrim zitten allebei in de kwart finale van "De Grote Prijs van Nederland".  De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor livemuziek. Sinds 1983 bieden ze talentvolle muzikanten, bands en mc’s een opstap naar groter succes. Voor muziekliefhebbers is het dé kans om nieuwe muziek als eerste te ontdekken . 
Lees verder »


Dudettes ook op Boer Zoekt Vrouw LIVE

Geplaatst op vrijdag 6 april 2012

Groningse rockchicks maken programma compleet. Het is Goede Vrijdag, zeker voor de Groningse meidenband Dudettes. Cynthia, Ingrid en Zjoly kregen vandaag te horen dat zij mogen optreden tijdens het nieuwe live-evenement rondom Boer Zoekt Vrouw. Op 19 mei wordt een dag georganiseerd rond de populaire serie van de KRO.

Boer Zoekt Vrouw Live

Het evenement, Boer Zoekt Vrouw Live, is bedoeld om het zesde seizoen van het agrarische datingprogramma af te trappen. In het Overijsselse Vilsteren kunnen fans die dag onder meer presentatrice Yvon Jaspers en boeren uit voorgaande seizoenen ontmoeten. Boeren uit de omgeving van Vilsteren worden op de dag aan een afspraakje geholpen. Naast een markt en een live versie van Boer Zoekt Vrouw, zijn er verschillende optredens. Zo staan er naast Dudettes onder meer Jah6, Milkbar en The Heinoos op het podium.

Golden Earring

Het regent goed nieuws in Groningen; vandaag werd tevens bekend dat Dudettes op 12 mei het voorprogramma mag verzorgen van de legendarische rockband Golden Earring. Een grote eer! Hierna moeten de dames meteen de auto in, omdat zij diezelfde avond nog zullen optreden tijdens Graspop. Daarnaast is de band deze zomer onder andere nog te zien op Bevrijdingsfestival, Ruigeland Festival, Roze Zaterdag, Vlieland en het Epop Festival.

In vogelvlucht

Dudettes bracht op 8 maart 2010 hun debuutsingle uit. Sindsdien is het hard gegaan met de Groningse meidenband. Amper twee jaar later hebben Cynthia, Ingrid en Zjoly hun debuutalbum (EP) opgenomen in Erwin Musper’s befaamde Studio The Bamboo Room in Cincinnati - Ohio (USA). Na een eigen Release Tour (voorjaar 2011) en de Next Best Band Tour (mei/juni 2011) presenteerde Dudettes hun eerste CD in een uitverkocht Paradiso (Amsterdam). 2011 kent een hete zomer wanneer de heren van de Belgische rockformatie Triggerfinger tijdens een aantal uitverkochte shows (Luxor Live, 013, Patronaat) meespelen. Voor meer informatie over Dudettes:
www.dudettes.nl Voor meer informatie over BZV Live:
www.boerzoektvrouwlive.nl Voor meer informatie over Earring Live:
www.earringlive.nl  


Angela Moyra is 3FM Serious Talent

Geplaatst op zondag 1 april 2012

Zojuist is bekend geworden dat Angela Moyra, met haar lenteliedje Timid, 3FM Serious Talent is geworden. Een 3FM Serious Talent is een artiest of band uit Nederland waar 3FM van denkt dat het een serieus talent is. Elke twee maanden worden (ongeveer) vier acts uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Zij krijgen airplay op 3FM, en komen regelmatig langs in de studio. 


Music

Twitter
huiskamerconcerten
@HKconcerten
Nieuwsbrief
Share© HKconcerten 2015