Over Sandy Dane

De Almeerse singer/songwriter Sandy Dane presenteert op 28 april haar nieuwe EP 'Down to the battlefield’. Het is het eerste nieuwe werk na haar debuutalbum 'Beautiful and ugly' dat precies een jaar geleden nog uitkwam bij Sony Music. De EP bevat vijf nieuwe liedjes en een akoestische bonustrack. De nieuwe nummers schreef ze met o.a. René van Mierlo (Stef Bos e.a.) en Bernard Gepken (Daniël Lohues e.a.), die beide vast onderdeel van haar band zijn. In de Utrechtse Mailmen studio's werd de EP door Martijn Groeneveld in drie dagen opgenomen met diezelfde band, verder bestaande uit Huub van Loon (toetsen), Ruud van Bree (drums) en Judith Renkema (basgitaar).

Op de EP komt nog meer dan bij haar debuutalbum de country-kant van de singer/songwriter naar voren. Sandy Dane is een liefhebber van artiesten als Jewel en Dixie Chicks, een invloed die duidelijk hoorbaar is en zich uit in meerstemmige koortjes en het gebruik van o.a. mandoline.

Pas tweeënhalf jaar geleden besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Door deze liedjes op haar MySpace-pagina te zetten, kwam ze in contact met componist, producer en A&R-manager Tony Cornelissen. Hij was gelijk overtuigd van haar talent en bracht haar in contact met Sony Music, die Sandy Dane onder haar vleugels nam. Na een periode van ruim twee jaar met daarin de release van haar debuutalbum, de radiohit ‘Peace, love and icecream’ en succesvolle optredens op bevrijdingsfestivals en de clubtours met Nikki en Boris, besloot Sandy Dane de samenwerking met Sony Music stop te zetten en het op eigen kracht te gaan doen. Zo organiseerde ze haar eigen Nederlandse én Europese huiskamerconcerttour en werkte ze toe naar de release van deze nieuwe EP. Naast het uitbrengen en promoten van haar muziek organiseert Sandy Dane iedere drie maanden een Sandy Dane Festival in haar thuisstad Almere, waar ze zelf optreedt naast drie gastacts.

Twitter
Sandy Dane
@SandyDane
Share© HKconcerten 2014