Meer weten of een offerte aanvragen?

Bel +31 (0)6 504 159 78 of gebruik onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden als artiest bij HKconcerten, graag mailen naar aanmelden@HKconcerten.nl. (Stuur een bio en een link naar een goede live-video mee!) Bellen op bovenstaande tel.nummer heeft voor artiesten geen zin.

Nieuw Sandy Dane Festival!

woensdag 8 mei 2013 | reacties

Het begon allemaal op vrijdag 20 november 2009, toen Sandy Dane in haar thuisstad haar allereerste festival in De Meester organiseerde met gastoptredens van Nina June, Krause en de Stud Muffins. Deze bewuste avond verliep dermate succesvol dat een vervolg niet mocht uitblijven. Dit werden er uiteindelijk véél meer en is het Sandy Dane festival inmiddels uitgroeid tot een vaste waarde binnen de Almeerse muziekscene. Onder meer mr. a balladeer, The Hype, Case Mayfield, Channah, Yori Swart, Future Presidents, ED, Hartog, Tangarine, Nikki, I Kissed Charles en The Crowns hebben – naast Sandy zelf – op het festival opgetreden.

Hoog tijd voor een feestje dus, want het Sandy Dane festival is er weer. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit heuglijke feit mee te komen vieren!

Informatie

Locatie: Poppodium de Meester, Rentmeesterstraat 2, Almere
Deur Open: 20.00
Entree: € 5,-
Let op! 16+, neem je ID mee.

Sandy Dane

‘New Generation’ eerste single van nieuw album dat in juni via crowdfunding uitkomt.
Sandy Dane's nieuwe single New Generation is een catchy combinatie van pop en folk, een sound zoals we die van haar kennen.
Na Peace, Love and Icecream en Down to the Battlefield, heeft Sandy met New Generation opnieuw een catchy radiohit.

Nieuw album verschijnt in juni
Samen met haar vaste songschrijver René van Mierlo en Rudy Mackay heeft Sandy 10 nieuwe songs geschreven, binnenkort duikt ze met haar vaste band de studio in om haar 3e album op te nemen.

Crowdfunding
Net als haar vorige album Down to the Battlefield, zal ook het nieuwe album in eigen beheer worden uitgebracht. Hiervoor schakelt Sandy haar fans in die het album binnenkort al kunnen bestellen. Op deze wijze zal het album gefinanciërd worden. Zodra het fundingtarget is bereikt gaat Sandy het album opnemen.

New Generation is als fysieke single te downloaden via iTunes en alle bekende downloadstations.

Sue the Night

Met een paar akkoorden en een veelzijdige stem balanceert ze met een enorm dynamisch bereik tussen melancholie en een feel good vibe. Vooral beinvloedt door songwriters uit de jaren '60 en '70, de 'makkelijke' songs met 'moeilijke' vragen. Fleet Foxes, Eels en Elbow zijn verder een voorbeeld van de vele bands en artiesten die invloed hebben op de songs.

Sue speelt in wisselende formatie; solo, of als duo/ trio.

Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) op zang/percussie/keys, Jolene Grunberg op zang/gitaar/bas en de nieuwste aanwinst Matthijs Barnhoorn (Tommy Ebben Smalltown Villains) op viool/mandoline/bas. Met meerstemmige zangpartijen en subtiele intrumentale aanvulling komen de songs nog beter tot zijn recht; energiek en opzwepend maar ook intens en ingetogen.

Sue bracht in 2010 de eerste EP uit in eigen beheer, in 2011 stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen jaar bracht ze, na een Popronde tour, de eerste officiële video uit. Voor 2013 staat een debuutalbum op het programma!

Emil Landman

Laten we het eens over sfeer hebben, voor mij de belangrijkste bouwsteen van een goed stuk muziek”

Dat vindt ook Emil Landman (Amsterdam 1989), die vorig jaar afstudeerde aan de Utrechtse Herman Brood Academie. Als solo-artiest is hij nederig, maar degenen die Emil inmiddels gehoord hebben weten dat hij zich in de komende tijd zonder twijfel bij de grotere namen kan gaan voegen. De teksten zijn puur, persoonlijk doch universeel en de melodie ontzettend  aanstekelijk, zonder pop te zijn. Een eigenzinnige, warme stem met een tikje loomheid waarin de kern van zijn waarheid doorklinkt. Het gitaarspel eigentijds en inventief. Met zijn muziek voert Emil Landman je naar momenten waarop je aan je piepkleine keukentafeltje zit, uit het raam staart en bedenkt dat alles wel goed zit, zo.

De eerste songs worden opgenomen en Emil komt in contact met de New Yorker Larry D. Brown (Grey Reverend). Samen trekken ze zich terug en besluiten te gaan werken aan de door Emil geschreven songs.

Dandelion

Dandelion is Joey Karregat (basgitaar, zang), Paul Bond (piano, zang), Koen Kluessien (gitaar, zang) en Wouter Tol (drums, zang). Deze vier enthousiastelingen delen de droom om fulltime met muziek bezig te zijn, bij te dragen aan de hedendaagse muziekcultuur en hun stempel op het muzikale landschap te drukken. De sound en muziek is geïnspireerd door bands van nu, zoals Midlake, Fleet Foxes, Sufjan Stevens, maar ook door bands uit de jaren ’70, zoals The Beatles, Big Star en Crosby, Stills & Nash. Sfeervolle harmonieën en lentefrisse koortjes staan centraal.

Op dit moment gaat het Dandelion voor de wind. Als de weggewaaide zaadjes van een paardenbloem nestelt de muziek zich langzaam maar zeker in de hoofden en harten van lokale muziekliefhebbers. Binnenkort zal de eerste EP Fox of Hayes wordenuitgegeven en daarmee zijn de eerste stappen naar Everest, Dandelions eerste studioalbum, gezet. Fris, vol enthousiasme en met volle moed zet het viertal hun eerste stappen in het Hollandse muzieklandschap.


Tags: , , ,


Gerelateerd