Deze artiest is niet meer beschikbaar
towns

Over Town of Saints

Town of Saints is een bijzondere en energieke Nederlands/Finse folkband, die bekend staat om hun wervelende optredens. Met traditionele folk-invloeden en precies de juiste dosis punk hebben ze het afgelopen jaar zowel nationaal als internationaal hun sporen verdiend.

Town of Saints bestaat uit zanger/gitarist Harmen Ridderbos uit Groningen en violiste Heta Salkolahti uit Jyväskylä, Finland. Vaak spelen zij samen met een variërend collectief aan gastmuzikanten.

De band is onstaan uit een busking act die in de zomer van 2010 op de straten van vele Europese hoofdsteden, zoals Parijs, München, Berlijn en Praag, heeft gespeeld.

Na deze avontuurlijke zomer, begon de band meer vorm te krijgen. Ze speelden als headliner op kleinere festivals (Melodica Berlin & Hamburg, Kantfest) en tourden afgelopen zomer in Duitsland, Finland, Groot Britannië, Ierland en zelfs Slovenië. Sindsdien is Town of Saints volgens velen een liveband die je absoluut niet mag missen!

De band staat bekend om sterke, recht uit het hart komende songs en enthousiaste optredens. Met de sterke samenzang, het duizelingwekkend vioolspel en het overduidelijke plezier waarmee de twee spelen, krijgen ze het publiek vaak in een euforische stemming.

De muziek van Town of Saints wordt wel vergeleken met de indiefolk van Arcade Fire, Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes en Fleet Foxes, maar is ook zeker beïnvloed door rauwe folkpunk van bands zoals the Pogues en Flogging Molly.

In de afgelopen maanden heeft Harmen onder de noemer van Town of Saints een uitgebreide tour door Duitsland en Nederland gemaakt, samen met de Amerikaan Ian Fisher, en de komende zomer zijn ze te vinden op verschillende Europese festivals.

Bezetting

Harmen Ridderbos - zanger/gitarist
Heta Salkolahti - Violiste


Twitter
Town of Saints
@townofsaints
Facebook
Share© HKconcerten 2016