Deze artiest is niet meer beschikbaar
ellealpha

Over Elle Alpha

Elle Alpha heeft maar één ding voor ogen: wereldheerschappij. Op dezelfde podia spelen en in één adem genoemd worden met Beth Hart, Anouk, Foo Fighters, Adèle, Skunk Anansie, Triggerfinger en Selah Sue, dat is de inzet. Maar voorlopig komen ze voor liefde, een koude pilsener en een driekwart gevulde Gelredome ook nog wel opdraven.

Elle Alpha maakt aanstekelijke pop, die het uitstekend zou doen op de radio. Met een frontvrouw, Ella Stoffers, die een strot heeft à la Anouk, en een paar voortreffelijke muzikanten.' - Vera Groningen

Al sinds Anouks eierincident in ’98 droomt singer/songwriter Ella Stoffers (toen acht jaar oud) van optreden op de mainstage van Pinkpop. Het duurt uiteindelijk twaalf jaar voordat Ella in Groningen de vier mannen vindt die ze nodig heeft om die droom in vervulling te laten gaan. Ze wonen op 350 kilometer van haar geboortestad, Maastricht, maar muzikaal lijkt het alsof ze al jaren in hetzelfde huis wonen. Geen gezeik over wat nu hip is, maar gewoon straightforward rock. Strakke riffs, dansbare drums, meer heb je niet nodig voor een feestje. De chemie tussen de bandleden en het scheurende stemgeluid van hun frontvrouw blijven niet lang onopgemerkt in het Hoge Noorden.

'Elle Alpha zuigt het publiek vanaf het begin van de set in een show, die wordt gedomineerd door zangeres Ella Stoffers. Samen met een sterke band is dit pop/rock die zeker 3FM waardig is. - POPGroningen

De eerste EP, Start This Game, levert Elle Alpha optredens in de Oosterpoort en op Eurosonic Noorderslag 2012 op. Elle Alpha werd na een knallende show in poppodium VERA de winnaar van de POPGroningen Talent Award 2012 en laat vanaf dat moment alles wijken voor de band. Met Nick Steenge (manager van o.a. Kraantje Pappie) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) als hun adviseurs gaat de band hard aan de slag met hun eerste stappen naar wereldheerschappij. In korte tijd haalt de band via crowdfunding website Voordekunst.nl € 1750,- op voor het realiseren van de maxi-single Fighter/Isolation Peak, waarvan de release op 20 december 2012 wordt gevierd in een bomvolle Simplon. Veel tijd om op adem te komen heeft de band niet, want hun programma tijdens Eurosonic Noorderslag 2013 is op z’n zachtst gezegd ambitieus. Met maar liefst vier officiële shows en zo’n dertien akoestische sets onder de naam ‘Acoustic Boxring Sessions’ en de spontane ‘Hotel Boat Wake Up Calls’ was Elle Alpha niet te missen in de Groningse binnenstad. 

'Een kleine vrouw met een grote stem, die ze tijdens de twintig minuten durende set in alle opzichten etaleert.' - 3voor12Groningen 

In de maanden daarna neemt Elle Alpha een nieuw videotrack ‘Recovery’ op in een leegstaand Gronings postkantoor, wordt hun vechtlust vastgelegd in een heuse documentaire getiteld ‘Our Time Will Come’ en mag de band bij 3FM langskomen. Elle Alpha sluit haar zomer af in de grote zaal van de Melkweg tijdens de SENA PopNL Awards, waar Ella letterlijk op handen wordt gedragen door de uitzinnige fans die massaal zijn meegereisd uit Groningen; Ella kan weer een vinkje zetten op haar wensenlijstje.

Momenteel reist Elle Alpha het land door met de Popronde en stort zij zich op het schrijven van nieuwe nummers voor de volgende droomwens; het debuutalbum. Alles wat er nu nog nodig is, is een belletje van Jan Smeets en een doos met eieren.


Twitter
Elle Alpha
@ElleAlpha
Facebook
Share© HKconcerten 2016