Deze artiest is niet meer beschikbaar
wantwant

Over Want Want

Na hun uitstekend ontvangen debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2010) komt Want Want nu met een nieuw wapenfeit: Niet Huilen, een EP met vier frisse powerpop liedjes.

Niet Huilen gaat over liedjesschrijver Fokko Mellema en zijn muze Angelique. Angelique heeft het niet makkelijk zoals u al in een kleine tien minuten kunt horen, maar ook Fokko is de postpuberende onmacht zelve. Dit resulteert in verkeerde feestjes, blijvende katers en een gedwongen relationele doe-het-zelf therapie. Muzikaal staat Want Want naast hun geliefde jaren ’90 powerpop invloeden ook dansbare- en akoestische elementen toe.

‘We zijn helemaal klaar om van 2012 ons jaar te maken, ‘ aldus Mellema. ‘Het plan is om met deze EP alle toffe zomerfestivals aan te doen.’ Het maken van een EP in plaats van een volledige cd was een idee van mentor Daniël Lohues, producer van hun debuut. ‘Het idee om vaker en compacter de liedjes op te nemen en uit te brengen past wel bij ons. Ik denk dat we deze zomer daarom al weer de studio in gaan, we hebben onderhand een boel liedjes die vastgelegd willen worden. Dat is trouwens vet leuk om te doen, opnemen. We deden het voor Niet Huilen weer met technicus Bart Wagemakers, die deze keer ook de productie op zich heeft genomen.’

Eerste single van de EP, Sexy, werd op 6 februari gelanceerd op 3fm door Michiel Veenstra. De EP zelf komt op 30 maart 2012 uit, vergezeld door een releaseshow in poppodium ‘t Ukien, stralend middelpunt van thuisbasis Kampen.


Facebook
Share© HKconcerten 2016