Over inlakech

De stijl van inlakech laat zich het beste omschrijven als pop/folk; rauw en sferisch, met een intensiteit die door blijft resoneren lang nadat de muziek is uitgeklonken. Wat telkens weer blijkt is dat inlakech live een onvergetelijke indruk achterlaat. Ze zijn te zien geweest op vele podia en festivals en in huiskamers in het hele land.

inlakech is een vijfkoppige formatie van getalenteerde muzikanten rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Zij is de vaandeldrager die op haar eigen aanstekelijke wijze en met duidelijke noodzaak haar verhaal verteld. De muziek wordt geboren uit een zeldzame chemie tussen de muzikanten, dit zie en hoor je terug. Het is meteen duidelijk: deze muziek wil de wereld in.

2014 is geen onbelangrijk jaar in de ontwikkeling van inlakech. Halverwege het jaar werd Nienke met inlakech genomineerd voor zowel de Jacques de Leeuwprijs als de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. Twee belangrijke stimuleringsprijzen voor aanstormende talenten, die ze vervolgens beide binnen wist te slepen.

Ook tourde inlakech het afgelopen jaar het land door ter ondersteuning van de film De Nieuwe Wildernis; slechts een paar van de hints dat inlakech hard op weg is om een permanente plek in het muzieklandschap te veroveren.

Het avontuur gaat door: Elephants is het eerste deel in van een tweeluik, waaraan in de loop 2015 vorm zal worden gegeven.

 inlakech is: Nienke Lohuis (lead zang), Bram Doreleijers (gitaar, zang), Barry Meulenbroek (drums, zang), Paul Snoeren (bas, accordeon, zang), Rutger Martens (gitaar, hoorn, zang).

Meer informatie

Bandcamp
Facebook
Soundcloud

Twitter
inlakech
@lakechmusic
Facebook
Share© HKconcerten 2015